Az Utazó Magazin blogja

Célunk, hogy lapunk munkatársai, bármerre is járnak a világban, néhány kép, videó és persze bejegyzés formájában beszámoljanak élményeikről, kalandjaikról! Így Ti is képet kaphattok arról, hogy mennyi szépség és mennyiféle érdekesség található szerte a világban. Reméljük elnyeri tetszéseteket!

Az Utazó Magazin honlapja

B1_2013marc-200x259.jpg

Honlapunkat elérheted a képre, vagy IDE kattintva!

2 nap a film fővárosában

2012.09.05. 11:36 BenZool

Kicsit elszaladtak velem az utóbbi napok, nem sikerült tartanom magammal a lépést. Most igyekszem pótolni. Már elhagytam Los Angelest, sőt ma reggel Las Vegasból is elindultam, ahol egy éjszakát töltöttem, most jelenleg az Arizona állam beli Page-ben vagyok, a Lake Powell tó partján. Innen járom be a környező kanyonokat, majd végül a Grand Canyon-t is. De erről majd később, jöjjön előbb a beszámolóm Los Angelesről:

_MG_6741.JPGLos Angeles belvárosa, a Downtown

_MG_6758.JPGKilátás az itteni szobámból

Mikor megkérdeztem egy-két bennfentes ismerősömet, hogy mit várjak Los Angelestől, illetve Hollywood-tól, mindig azt a választ kaptam, hogy nem nagy szám igazából. Sőt, valakinek még egyenesen csalódás is volt, azonban azt mindenki elmondta, hogy viszont ha már ott vagyok, a Universal Studiót semmiképp sem hagyjam ki, mert hogy az valami fantasztikus. Nos, most már, hogy nekem is van rálátásom a dologra, így kijelenthetem, hogy csak részben volt igazuk. Méghozzá a jó értelemben, ugyanis az egy dolog, hogy a Universal Studio kihagyhatatlan (külön postot is írok róla), egyszerűen akkor élmény, hogy már most vissza akarnék menni újra, de emellett számomra, ellentétben a véleményekkel, Hollywood, és úgy általában Los Angeles, pozitív csalódás volt.

 _MG_6603.JPG

 Először bejártam Beverly Hillst (kicsit érintve Hollywoodot) és Santa Monicát, természetesen az óceánpartját is, Venice Beach-t, tegnap előtt pedig a Universal Studióba látogattam el, majd délután pedig Hollywoodba.

Beverly Hills Los Angeles nyugati részén található, ez város egyik előkelőbb lakónegyede, a plasztikázás melegágya (emiatt úgymond elvárás az itt lakóknál, hogy mindig jól nézzenek ki), itt nincsenek se reklámok, plakátok, illetve gyorséttermek sem. Leghíresebb utcája a Rodeo Drive, ahol a legnagyobb ruházati márkák kaptak helyet. Ez Beverly hillsen belül is a legnívósabb környék, talán Monte Carlohoz lehetne hasonlítani. Olyan boltok foglalnak itt helyet, mint Louis Vuitton, Gucci, Hugo Boss, Prada, Versace. Természetesen itt jártamkor volt szerencsém pár, a magyar fizetések mellett „álomnak is a túl merész” kategóriába sorolható autókat is megnézni, például az említett Gucci előtt egy Bugatti parkolt, mellette a következő üzletnél meg egy tűzpiros Ferrari. Elszomorító, hogy szerencsétleneknek mennyi nélkülözésből állhat az életük. Itt egy itthon mostanság nagyon divatos BMW-vel is vérciki lenne végiggurulni.

_MG_6522_1.JPGA Rodeo Drive

_MG_6589_1.JPGAz elmaradhatatlan Bugatti

 

A Rodeo Drive után elsétáltunk a nem messze lévő lakó utcákba, hogy megnézzem a tipikus amerikai házakat. Érdemes itt egy fél órát sétálgatni, van pár igen stílusos kúria.

_MG_6614.jpgBeverly Hills lakónegyede

 

Beverly Hills után kimentem Santa Monicába, megnézni az óceánpartot. Különleges hangulata a végeláthatatlan partnak mindkét irányba, a partmenti sétánynak, melyen tömkelegével mennek a görkorizó és bicikliző emberek. Van óriáskerék, illetve egy kisebb hullámvasút is a part mentén, távolról nézve kellemes hangulatot nyújt a partnak. Megtalálhatóak még a Baywatchból jól ismert tipikus vízimentők is, a piros fürdőruhájukkal és nélkülözhetetlen a fa megfigyelőállomásaikkal együtt. Érdemes ide már 6-7 óra környékén kinézni, mikor már lemenőben van a Nap.

_MG_6643_1.JPGFura biciklis a part menti sétányon


_MG_6723.JPGA jól ismert kilátó, a jól ismert egyenruhával

_MG_6716.JPGNagy a nyüzsgés a parton

_MG_6663_1.JPG 

 

Másnap délután 3-ra végeztem a Universal Studióval (melyről, mint említettem, külön beszámolóban foglalkozom), majd elindultam Hollywood felé. Hollywoodban két utca van, amit érdemes megnézni, az egyik a Hollywood Boulevard, másik a Sunset Boulevard. A Hollywood Boulvard arról nevezetes, hogy itt található a Hírességek sétánya, a jól ismert csillagokkal az aszfalton, itt található a Dolby Theatre (ex-Kodak Theatre), ahol az Oscar-díj gálákat rendezik meg évről évre, emellett, erről az utcáról leágazva lehet megközelíteni a Las Palmas Streeten a Las Palmas Hotelt, mely arról híres, hogy itt forgatták a Micsoda Nő! zárójelenetét, mikor is Richard Gere megérkezik limuzinnal a hotelhez, majd tériszonyát legyőzve, a tűzlépcsőn mászik fel Julia Robertshez.

_MG_7248p.jpgA jól ismert felirat

 

_MG_7145.JPG
A Hollywood Boulevard

_MG_7101.JPG

_MG_7093.JPG

A Hírességek sétánya a Hollywood Boulevardon

...................................................................................................................................

Sok híres karakterrel találkozhat szembe az ember:.

_MG_7160.JPG

_MG_7157.JPG

...........................................................................................................

_MG_7114.JPGA kultikus Las Palmas Hotel

_MG_7146.JPGAz Oscar gálaest épülete, a Dolby Theatre

A Sunset Boulvard párhuzamos a Hollywood Boulevarddal, hasonlóan szép út, érdemes megnézni, azonban leghíresebb része a Sunset Strip, ahol az éjszakai élet zajlik. Itt vannak a város leghíresebb bárjai, nightclubjai, itt már sötétedés előtt hosszú sorok kígyóznak a bejáratok előtt, mindenki ezekere a helyekre akar bejutni. Emellett a Sunst Stripről ágazik le a Doheny Drive, a Kings Road és a Sunset Plaza Drive, ahol a hírességek laknak, nyilván azért is akarnak páran az itteni klubokba bejutni, hátha találkoznak egy-kettővel.

_MG_7137.JPGSztárok egész hada sorakozik fel a Dolby Theatre előtt

Érdekesség: aki közel akar jutni a Hollywood betűkhöz a hegyoldalban, annak a Beachwood Streeten kell északi irányba tartania, majd az út legvégén leparkolnia és kb 2 perces sétával felérhet egy kiszögelléshez, ahonnan elég közelről szemlélheti meg a feliratot.

És végezetül 1-2 videó Beverly Hillsből és Hollywoodból:


Hamarosan újból jelentkezem!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló kalifornia sztárok los angeles hírességek körút hollywood beverly hills hírességek sétánya az utazó hollywood boulevard sunset boulevard

A bejegyzés trackback címe:

https://azutazomagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr94748554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása