Az Utazó Magazin blogja

Célunk, hogy lapunk munkatársai, bármerre is járnak a világban, néhány kép, videó és persze bejegyzés formájában beszámoljanak élményeikről, kalandjaikról! Így Ti is képet kaphattok arról, hogy mennyi szépség és mennyiféle érdekesség található szerte a világban. Reméljük elnyeri tetszéseteket!

Az Utazó Magazin honlapja

B1_2013marc-200x259.jpg

Honlapunkat elérheted a képre, vagy IDE kattintva!

A Universal Studios Hollywood

2012.09.08. 19:18 BenZool

Ahogy ígértem, jelentkezem egy külön Universal Studios leírással, mivel úgy gondolom, hogy ez megér egy külön bejegyzést. Remélem sikerül átadnom a leírás, a képek és a videók által azt a fantasztikus hangulatot, amit átéltem! 

_MG_6777.JPGA híres embléma

 

_MG_7011.JPGA Waterworld c. előadás egy elkapott pillanata

 Az egész tulajdonképpen mára egy high-tech vidámparkká nőtte ki magát, így kevesebb szakmaiságot ad, mint mondjuk a Warner Bros., vagy a Paramount studiója, de úgy gondolom, hogy egy ekkora show keretében ez senkit sem fog zavarni. Volt itt élő, óriás-medencés előadás a Waterworld világából színész-kaszkadőrök prezentálásában (ahol nem árt elkerülni az első sorokat, ugyanis a színészek előszeretettel locsolják a nézőket), voltak félig élő, félig 4D-s (3D-s technika, plusz még a saját bőrünkön is érzünk bizonyos dolgokat, pl szél, vízcseppek, ez a negyedik „D") mozivetítések, ahol bizonyos jelenetek élőben, a moziteremben zajlottak, színészekkel, míg aztán az esemény bizonyos részeiben eltűntek, és a vásznon folytatódott. Ilyen volt a Terminator 2 eseményei után játszódó 20 perces interaktív kisfilm , melyet ténylegesen Schwarzeneggerrel, Linda Hamiltonnal és Edward Furlonggal forgattak le, és csak itt tekinthető meg (természetesen élőben nem ők, hanem dublőrjeik játszanak).


_MG_7060.JPGA Simpson Család-hullámvasút

 

_MG_7066.JPG
A Jurassic Park kalandtúra bejárata


Ugyanakkor a park két legnagyobb dobása az egyértelműen a Universal Studio Tour, melynél nyitott járművekkel visznek minket a díszletek, kellékek és a felépített „városrészeken" keresztül, ahol még a mai napig forgatnak filmeket. De olyan klasszikus díszletek is itt vannak, mint a Vissza a jövőből jól ismert tér, a toronyórával, New York 1-2 utcája (melyet a mai napig elég sok filmben felhasználnak, gyakran forgatnak itt), a Tom Cruise főszereplésével készült Világok harca c. film azon jelenete, amikor a lezuhant repülőgép mellett mennek el, vagy a Születet Feleségekből jól ismert Lila Akác köz, ahol a sorozat szereplői élik dolgos mindennapjaikat. Emellett külön rész van a filmbéli járműveknek, például itt van Magnum Ferrárija, vagy a Halálos Iramban használt autócsodák, de természetesen itt van a Vissza a Jövőből kultikus kocsija, az átalakított DeLorean DMC-12-es is. Emellett tartogat még egy nagy meglepetést a túra, méghozzá egy 4D-s King Kong előadást, ahol egy fedett részen körbevesz minket a 3D-s vászon, emellett egy különleges rámpára is rááll a kocsi, így ténylegesen „érezzük" ahogy King Kong „megfog" és „felemel" minket.

_MG_6842.JPGA Vissza a jövöből ismert Hill Valley központja, az óratorony, csak az órát már leszerelték...

 

_MG_6866.JPG... és a módosított DeLorean...

_MG_6861.JPG... persze Magnum Ferrárija sem maradhat el.


A másik legvonzóbb és egyben legújabb interaktív hullámvasútja a Transformers 3D-ride. Na erre a technikára mondom azt, hogy erre nem számítottam. Szerencsém volt a bejutásnaál, hisz a kiírás szerint 75 percet kellett volna várnom, hogy sorra kerüljek, mire én megkérdeztem a bejáratnál, hogy kaphatok-e egy sorszámot, hogy addig körbenézzek a többi látványosság között, mire megkérdezte, hogy melyik országból jövök, aztán a sor elejére engedett, azzal az indoklással, hogy mivel nincs lehetőségem így nagyon máskor visszajönni csak ide, ezért hadd menjek. Nagyon korrekt hozzáállás, hogy pont a külföldieket részesítik előnyben. A show már a bejáratnál elkezdődik, ahol a zárt folyosón villognak a piros fények, majd pár fordulóval később egy LCD kijelzőn látjuk a filmből ismert tábornokot, aki ismerteti velünk a szituációt, miszerint hogy az Álcák (a filmben a gonosz robotok) megtámadták a várost, és minket, mint újonc katonákat a helyszínre vezényelnek. Majd mikor a folyosó végére, belépéshez érünk, a személyzet katonai egyenruhában vár minket, és mikor beülünk a járművünkbe, már ott skandálják a „Go, go, go!" vezényszavakat, miszerint hogy indul a bevetés, 3D szemüveget vegyük fel, aztán indulás.

_MG_6912.JPGA Született Feleségek utcájából, a Lila Akác közből, Gabrielle Solis (Eva Longoria) háza

_MG_6930.JPGA Tom Cruise főszereplésével készült Világok Harca c. film repülőgépkatasztrófás díszlete.

 

_MG_7068.JPGA Transfomers 3D-s hullámvasút bejárata


Pillanatok alatt belecsöppenünk a harcba, ahol habár folyamatosan mozgunk föl-le, előre-hátra, mindig van egy profi 3d kivetítő. Nem tudom pontosan hogy csinálták, de amikor nekiütköztünk valaminek, vagy üldöztünk valakit a városban, akkor tényleg éreztem a sebességet, az ütközés erejét, vagy mikor lezuhantunk egy magas házról a mélybe, akkor ténylegesen úgy éreztem, mintha zuhannék. Iszonyatosan professzionális az egész show, kitűnően átverik az ember érzékeit.

_MG_6851.JPGGyakran használt "New York utcája" díszlet

 

_MG_6807.JPGVin Diesel Dodge Chargere, melyet a Halálos Iram c. filmben használtak, háttérben pedig a The Mystery Machine, vagyis a Csodajárgány a Scooby-Doo-ból.


Leírok pár információt, ami jól jöhet mindenkinek, aki ide készül, ugyanis elég nagy tömeget vonzz a park, de ha jól időzítjük a napunkat, akkor nem kell órákat fölöslegesen, péládul az előbb említett Transfomers előtt állva várni:


- a park 9-kor nyit, és érdemes is itt lenni már ebben az időben, ezzel akár több órás sorbanállást is előzhetünk meg. (csak a bejáratnál!)

- Mindenkit érdekel a Transformers és a Studio Tour, ezért ezt a kettőt érdemes elsőre kipróbálni, mikor még kevesebben vannak, ezzel is sok időt spórolva. (vagy élni a fentebb leírt lehetőséggel, és szólni nekik, hogy messziről jöttetek, így nem értek rá másnap visszajönni)

- Az élő előadásokra általában minden érdeklődő befér, elég ezekre kb 10-15 perccel a meghirdetett előadás előtt érkezni, hisz itt nincsenek igazából „rossz" ülőhelyek.

- árak: általános belépő 80 $, viszont lehetőség van olyan jegyet váltani, mellyel sehol sem kell sorbanállni, viszont ez 149 $-ba kerül már. Ezenkívül a parkolás 15-20 dollárba kerül, attól függ, hogy hova akarunk parkolni, szóval nem olcsó mulattság közel sem, pláne nem egy négyfős családnak, de meg kell hagyni, megéri az árát.

Készítettem videókat is, köztük egy 10 percesre hízott videó-összeállítást is, mely főként a Universal Studió túrát tartalmazza, a másik kettő pedig egy rövide összeállítás a Waterworld vízishowból, a harmadik pedig a Transformers hullámvasútból felvett néhány jelenet, mely habár nem a legjobb minőségű, mivel 3D-s volt, de talán a hangulatot visszaadja (pláne ha beleszámítjuk az enyhén nőies sikongatásaimat is).

Universal Studios túra:

Waterworld előadás:

Transformers Ride (bocs a sikításért...)

Hamarosan jelentekzem, méghozzá a bűn városával, Las Vegas-szal!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló kalifornia los angeles született feleségek transformers vissza a jövőbe az utazó universal studio studio túra

A bejegyzés trackback címe:

https://azutazomagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr714758184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása